Salatka z saury w puszkach: przepisy kulinarne ze zdjeciami i

Z pewnoscia kazdy nie raz slyszal o salatkach z saury w puszkach, ale nie kazdy zna wszystkie tajniki gotowania.

Sprobujmy rozgryzc wszystkie zawilosci i znalezc najlepsze przepisy za pomoca wizualizacji.

Prosty przepis na latwe i szybkie przygotowanie
Proste i smaczne salatki z saury w puszkach

Skladniki Ilosc
saury w puszkach 1 moze
jajka 3 szt.
cebula 1 szt.
majonez smak
pieprz czarny mielony smak
Czas gotowania: 25 minut Kalorie na 100 gramow: 119 Kcal

Podobna salatka z saury z puszki jest przygotowywana bardzo szybko, dzieki czemu doskonale sprawdza sie w roznych sytuacjach zyciowych.

Zauwazysz, ze wszystkie skladniki sa latwe do znalezienia w kazdej lodowce.

Ciekawe jest rowniez to, ze koszt tej salatki jest rowniez bardzo niski, co oznacza, ze ??mozna ja gotowac prawie codziennie.

Przejdzmy do procesu gotowania:

  • Przede wszystkim musisz ugotowac jajka na twardo;
    Jajka
  • Gdy sie zagotuja, otworz puszke, odcedz plyn i wlej cala zawartosc do pojemnika na salatke. Rybe wymieszac widelcem, aby osiagnela konsystencje owsianki;
    Zagniatanie saury
  • Drobno posiekaj cebule i dodaj do ryby;
    Cebula
  • Ugotowane jajka myjemy i drobno siekamy. Dodaj je do dania, dopraw majonezem;
    Miazdzenie jader
  • Jesli salatka z konserwy z jajkiem okaze sie sucha, mozesz dodac plyn z konserw;
  • Dodaj do smaku czarny mielony pieprz, wszystko dobrze wymieszaj i voila! Danie gotowe.
  • Taka salatke mozna po prostu podac lub posmarowac grzanka. Zastosowan tej salatki jest wiele, najwazniejsze jest wlaczenie wyobrazni.

    Salatka z saury i groszkiem jest jedna z najpopularniejszych, poniewaz jest bardzo smaczna, a jej przygotowanie zajmuje bardzo malo czasu. Taka salatka wyglada troche jak Stolichny, ale jej smak jest zupelnie inny. Zaskocz swoich gosci, serwujac podobne danie.

    Lista skladnikow:

    • Jedna puszka konserwowego saury;
    • Kilka swiezych lub kiszonych ogorkow;
    • 3-4 gotowane ziemniaki;
    • Okolo pol puszki zielonego groszku;
    • Jedna mala cebula;
    • Majonez i ziola do smaku;
    • Zmielony czarny pieprz.

    Salatka z ryba i zielonym groszkiem

    Jest wiec wiecej skladnikow niz w wersji klasycznej, ale gotowanie jest nadal proste:

  • Gotujemy ziemniaki;
  • W miedzyczasie otworz puszke, odcedz plyn i przelej zawartosc na talerz. Wymieszac i zagniesc widelcem;
  • Nastepnie do ryby dodajemy pol puszki zielonego groszku, drobno posiekana cebule, drobno posiekane ogorki, posiekane gotowane ziemniaki. Konsystencja tej salatki nie jest wazna, bo na koniec wszystko musi byc wymieszane;
  • Dodaj majonez, ziola i pieprz do smaku. Wszystko dobrze wymieszaj;
    Salatke mozna podawac na cieplo (jest ciepla ze wzgledu na gorace ziemniaki) lub na zimno i dobrze namoczona.
  • Zobacz przepis na pospieszne przygotowanie tej salatki w bulce:

    Przejdzmy do bardziej szczegolowej salatki z ryzem. Trzeba powiedziec, ze ryz dodaje nieco pikanterii klasycznemu smakowi.

    Trudno to wytlumaczyc, trzeba raz sprobowac!

    Ta salatka, podobnie jak pozostale, jest dosc prosta w przygotowaniu.

    Co wazne, mozna go gotowac przez caly rok, poniewaz produkty do tego potrzebne sa w sklepach w przystepnych cenach.

    Sklad salatki z puszkowanym saury i ryzem, a raczej jej skladnikami:

    Salatka Ryzowa w Puszkach

    • Jedna puszka konserwowego saury;
    • Ryz gotowany – 5-6 lyzek;
    • Jajka na twardo – 2-3 sztuki;
    • Mala cebula;
    • Zielona cebule do smaku;
    • Majonez, sol, pieprz czarny – do smaku;
    • Pol puszki zielonego groszku (dla amatora).

    Trudno podac dokladny przepis, bo kazda gospodyni zawsze stara sie jakos upiekszyc danie, aby odroznic sie od innych. Dlatego istnieje wiele odmian i dodatkowych skladnikow.

    Proces gotowania:

  • Dobrze myjemy ryz i gotujemy;
  • W tym samym czasie kladziemy 2-3 jajka na gotowanie;
  • Gdy wszystko sie gotuje, otworz puszke, wylej zawartosc (po odcedzeniu oleju) i dobrze wymieszaj rybe widelcem;
  • Niektorzy dodaja do smaku zielony groszek;
  • Bierzemy mala cebule i drobno siekamy;
  • Dodaj ugotowany ryz i jajka (wstepnie drobno posiekane) do saury z cebula;
  • Dodaj majonez i przyprawy do smaku;
  • Dobrze wymieszaj i wyslij do lodowki.
  • Salatke mozna podawac zaraz po ugotowaniu, ale wiekszosc ludzi uwaza, ze ??nalezy ja podawac na zimno.

    Solenie sledzi
    Kazdy milosnik sledzi musi wiedziec, jak go marynowac. Chocby dlatego, ze jest smaczny i zdrowy. Najlepsze przepisy na latwe solenie sledzi w domu. I nie bedzie potrzeby kupowania w sklepie kolejnej puszki solonej ryby watpliwej jakosci!

    Jak niesamowicie pyszny jest losos pieczony w piekarniku! Zrob to zgodnie z jednym z przepisow w tym artykule kulinarnym. Nie bedziesz zalowac!

    Czesto robisz makaron? A z owocami morza? Sprobuj przygotowac to danie zgodnie z opisem tutaj. Efektem jest delikatne polaczenie smakow!

    Salatka kukurydziana z saury to jedna z najsmaczniejszych i najladniejszych na swiatecznym stole. Jego osobliwoscia jest to, ze taka salatka jest przygotowywana etapami i ukladana warstwami.

    Wymagane Skladniki:

    • Jedna puszka konserwowego saury;
    • Pol puszki kukurydzy w puszkach;
    • 3-4 jajka na twardo;
    • Paluszki krabowe lub krewetki – 200-300 gramow (dla amatora);
    • Majonez i przyprawy do smaku.

    Przejdzmy do procedury gotowania:

  • Zawartosc konserwy wsypac do pojemnika na salatke i dobrze wymieszac widelcem. Ryba bedzie pierwsza warstwa dania;
    Warstwa rybna
  • Dodaj niewielka warstwe majonezu na wierzchu (troche);
    Smarujemy majonezem
  • Nastepna warstwa to kukurydza w puszkach. Rozprowadzamy go gesta warstwa i ponownie tworzymy warstwe majonezu na wierzchu;
    kukurydza
  • Nastepnie mozesz dodac warstwe paluszkow krabowych, miesa kraba lub krewetek;
  • Jesli nie ma nic takiego, warstwe mozna zastapic gotowanym ryzem (3-4 lyzki stolowe). Jak zwykle na wierzchu znajduje sie cienka warstwa majonezu;
    Kolejna warstwa majonezu
  • Ostatnia warstwa salatki z konserwowym saury i kukurydza sa jajka. Mozna je dodawac na rozne sposoby, niektorzy lubia oddzielac bialka od zoltek i dodawac je po kolei. Mozesz rowniez drobno posiekac ugotowane jajka, wymieszac z majonezem i dodac to wszystko ostatnia warstwa;
    Jajka w plastrach
  • Porozmawiajmy teraz o przyprawach. Mozna je dodac do kazdej oddzielnej warstwy (ale trudno to obliczyc). Lub mozesz uzyc malej sztuczki: poczatkowo przed gotowaniem przygotuj dressing, czyli wymieszaj majonez z pieprzem i innymi przyprawami. W takim przypadku trudno bedzie popelnic blad. Nie zapomnij udekorowac salatki ziolami.
    Dekorowanie naczynia
  • Salatka musi sie namoczyc, dlatego najlepiej podawac ja kilka godzin po ugotowaniu.

    W przeciwnym razie moze byc lekko suchy.

    ?Mimosa? to jedna z najsmaczniejszych salatek z konserwowym saury.

    Proces gotowania jest bardzo prosty i szybki, a smak po prostu niepowtarzalny.

    To dzieki temu danie to zyskalo na popularnosci.

    Wymagane Skladniki:

    • 5-6 gotowanych jajek;
    • Jedna puszka konserwowego saury;
    • Jedna cebula;
      Produkty do dania
    • 100 gramow twardego sera;
    • 100 gramow masla;
    • Ryz gotowany – 5-6 lyzek (dla zakochanych);
    • 3-4 ziemniaki (dla amatora);
    • Majonez i przyprawy do smaku.

    Po zajeciu sie skladnikami przystepujemy do gotowania:

  • Przede wszystkim musisz ugotowac jajka i oddzielic bialka od zoltek;
  • Wyjmij zawartosc konserwy i dobrze ja zagniataj, aby zamienila sie w kleik. Zetrzyj twardy ser na drobnej tarce;
  • Przygotuj dressing z majonezu i przypraw, ktory trzeba bedzie rozsmarowac po kazdej warstwie.
  • To konczy przygotowanie, mozesz ulozyc warstwy. Sa one ulozone w nastepujacej kolejnosci:

  • Drobno posiekane bialka jaj. Niektorzy ludzie lubia najpierw zrobic warstwe startych gotowanych ziemniakow, a dopiero potem bialka;
    Wiewiorki
  • Ryba w puszce;
    Ryba Saury

    Warstwa majonezu

  • Posiekana cebule. Niektorzy lubia dodawac mala warstwe ugotowanego ryzu przed cebula;
    Warstwa cebuli
  • Tarty ser;
    Ser
  • Zoltka. Ale przed posypaniem naczynia zmiazdzonymi zoltkami musisz zrobic warstwe masla.
    Gorna warstwa
  • Po ugotowaniu danie wysylamy na pol godziny do lodowki, aby nasiaklo. Nastepnie mozesz podac go do stolu.

    -przepis „Mimoza” patrz ponizej:

    Na koniec chcialbym podac kilka przydatnych wskazowek dotyczacych salatek z saury:

    • Do wszystkich salatek z puszkowanym saury mozna dodac zielenine, co da przyjemny specyficzny smak;
    • Do salatki nie nalezy dodawac przypraw o silnych zapachach lub smakach, moze to zepsuc smak potrawy;
    • Do salatki mozna bezpiecznie dodac inne owoce morza, na przyklad krewetki, mieso kraba, osmiornice, kalmary i tak dalej;
    • Kazda salatka (nawet ta przygotowana warstwami) moze byc mieszana i rozprowadzana na toscie.

    Nie boj sie eksperymentowac z dodawaniem nowych skladnikow, ale pamietaj, aby nie zaklocaly one glownego smaku, a takze dobrze komponowaly sie ze soba.

    Przygotuj jeden z przepisow na salatki z konserwowym saury, a goscie beda zachwyceni delikatnym i wyjatkowym smakiem tego dania!

    Natalia Ławniczak
    Autor
    Rate author
    Wiedzieć wszystko